Domenii de activititate – Caritas Alba Iulia

By noiembrie 25, 2014domenii de activitate
sda

Raspunzand la nevoi multiple, asistența sociala reprezinta un complex de activitati ce se acorda in cadrul unui sistem social integrat, si incorporeaza mai multe servicii sociale ale Organizatiei Caritas Alba Iulia.

• ingrijire medicala și asistența sociala la domiciliu: asiguram asistenta pentru pentru bolnavi, varstnici imobilizati la pat sau la domiciliu in 322 localitati; serviciu de intermediere al bolnavilor (medici de familie, medici de specialitate, laboratoare, transportatori, cazare); centre de competențe de dezvoltare a capacitatii de miscare la Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc.

• asistenta familiala: acordam sprijin familiilor, persoanelor, grupurilor si comunitatilor prin programe care contribuie la gestionarea cu demnitate si echilibru a vietii cotidiene, suntem prezenti in 113 localitati; consiliere pentru persoane cu adictii.

• programe pentru varstnici: camine de batrani la Gheorgheni (HR) si Sanzieni (CV); centru de zi la Tirgu-Mures cu diverse activitati pentru prevenirea singuratatii; activitati de suport in zone rurale.

• programe pentru copii si tineri: centre de plasament de tip familial la Teius si Stremt (AB); centre de educare si dezvoltare timpurie pentru varsta de 0-3 ani la Tirgu-Mures, Reghin (MS), Odorhei, Gheorgheni (HR); centru de zi pentru preintampinarea abandonului scolar la Petrosani (HD); birouri de consiliere pentru copii si tineri aflati in dificultate la Alba Iulia si Petrosani.

• programe pentru persoane cu dizabilitati: centru de consiliere si centru de zi in Miercurea Ciuc; program de reabilitare ”Sansa” din Gheorgheni (HR); programe de socializare intre tineri cu dizabilitati si sanatosi, tabere si alte activitati periodice.

• programe de integrare pentru romi: centrul de zi pentru copii, centrul de pregatire pentru o viaat independenta si centrul de consiliere si orintare profesionala la Sfantu Gheorghe (CV).

• programe de instruire: Scoala Caritas si programul de dezvoltare comunitara rurala pentru formarea profesionala ofera o gama larga de cursuri acreditate in domeniul social si nu numai.

• voluntariat: recrutarea si implicarea voluntarilor in activitati caritabile si sociale cu scopul ajutorarii nevoiasilor; asiguram un cadru institutionalizat pentru activitatile voluntarilor.

• dezvoltare comunitara rurala: oferim sprijin comunitatilor izolate, dezavantajate din punct de vedere infrastructural si economic (HR); consiliere specializata si practica in agricultura la ferme model din Europa occidentala.

• economie sociala: activitati de logistica, transporturi de ajutoare umanitare interne si externe; Carishop – retea de magazine in ideea economiei sociale.

Leave a Reply