Cursuri de infirmiere în plină desfășurare

By aprilie 15, 2015Articole
IMG_0481-622x414

Până în luna februarie 2015 patru serii de infirmiere au finalizat cursurile de calificare în județul Harghita. Pentru un număr de 47 de persoane din localitatea Miercurea Ciuc, Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc acesta înseamnă o meserie cu diplomă.

Cursurile sunt organizate de Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială în cadrul proiectului“Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate“, proiect implementat în parteneriat cu Asociația Four Change și Centrul Diecezan Caritas Iași.

Cursul se adresează femeilor care lucrează deja în domeniul sănătății dar nu dețin o calificare. Astfel că, femeile care vor urma acest curs vor beneficia atât de o calificare, cât și de un certificat de absolvire recunoscut în Uniunea Europeană. De asemenea, calificarea în domeniul sănătății și asistenței sociale implicit va ajuta la creșterea calității serviciilor în domeniile acestea, și mai ales în mediile în care femeile activează deja.

Obiectivul general al proiectului este consolidarea principiului accesului egal pentru femei și bărbați deopotrivă pe piața muncii și asigurarea accesului egal la ocupare pentru 865 de persoane din regiunile Centru, Vest și Nord-Est în vederea creșterii oportunităților de angajare ale femeilor în domeniul sănătății și social. Cursurile de formare în meseria de infirmier au o durată de 6 luni aducând o serie importantă de beneficii pentru femei. La încheierea cursului, fiecare participant va primi un certificat de calificare și o subvenție în valoare de 600 ron. De asemenea, femeile care au absolvit aceste cursuri vor avea oportunitatea de a face parte din prima asociație profesională pentru infirmiere, asociație ce va avea rolul de a promova și apăra drepturile femeilor calificate ca infirmiere.

Graficul seriilor și participanților la cursuri, februarie 2015:

 Miercurea Ciuc (HR):
– seria 1 cu 16 de participanți, examen final la 26 ianuarie
– seria 2 cu 15 de participanți
– seria 3 cu 14 de participanți

 Gheorgheni (HR):
– seria 1 cu 15 de participanți, examen final la 23 ianuarie
– seria 2 cu 16 participanți

 Odorheiu Secuiesc (HR):
– seria 1 cu 16 de participanți, examen final la 2 februarie
– seria 2 cu 15 participanți
– seria 3 cu 14 participanți

 Reghin (MS):
– seria 1,2 cu 15-15 de participanți, examen final la 3 martie

 Lunca Mureșului (MS):
– o serie cu 19 de participanți, examen final la 14 mai

 Sfântu Gheorghe (CV):
– seria 1,2 cu 16-16 de participanți, examen final la 4 mai

 Târgu Secuiesc (CV):
– o serie cu 12 de participanți, examen final la 22 iulie

Leave a Reply